(+40) 734.540.716

Kanban în practică

Kanban în practică

Bazat pe un board-game specializat, cursul permite experimentarea instrumentelor Kanban și recunoașterea imediată a avantajelor aplicării lor în practică.

8-14 participanți
București, Cluj-Napoca
250 € + TVA
Workshop-ul se adresează atât managerilor de proiecte sau membrilor echipei de proiect care – chiar dacă nu cunosc toate conceptele teoretice Kanban - au experienţă practică şi sunt implicaţi în proiecte. Un workshop dedicat specialiștilor din industria de dezvoltare software.

“Stop starting and start finishing” – Acest moto descrie în câteva cuvinte avantajul major al metodei Kanban, metodă care va permite clienților noștri să folosească și – mai ales - să plătească un produs sau serviciu finalizat (cu adevărat ). Gândindu-ne la cum facem să terminăm lucrurile pe care le-am început, automat ne gândim la maximizarea productivității prin reducerea timpilor morți. Prin vizualizare, dar și prin limitarea numărului de task-uri începute, echipele ce au adoptat metoda Kanban găsesc mai ușor oportunități de îmbunătățire a sistemului astfel încât data viitoare să livreze mai repede și mai bine. Spre deosebire de alte metode disruptive, metoda Kanban își propune îmbunătățirea graduală a proceselor curente din cadrul organizației, iar procesul de adopție al metodei este mult simplificat urmărindu-se identificarea surselor interne/externe de insatisfacție, analiza cererii vs capacitatea organizației, dar și identificarea procesului prin care trece informația de la idee/cerință până la validara și livrarea către client.

   Dacă vrei să afli în ce constă metoda Kanban și în ce măsură se poate aplica în proiectele tale, acest workshop este un punct de pornire foarte bun.

 

   În urma participării la acest curs, vei obține informații despre metoda Kanban dar și despre subiecte asociate metodei precum:

 

 • Contribuția membrilor echipei necesară adoptării metodei Kanban;
 • Principiile de funcționare ale sistemului Kanban;
 • Concepte de bază precum pull și commitment;
 • Înțelegerea modului în care metricile și diagramele ajută echipa.
Nu există cerințe preliminare pentru parcurgerea acestui workshop, e bine însă să te gândești la întrebările pe care le ai cu privire la metoda Kanban și aplicabilitatea ei în proiecte.

 • Sistemul Kanban și tabla Kanban;
 • Limitarea și ajustarea Work in Progress;
 • Metrici/Diagrame precum Lead Time, Cumulative Flow Diagram, Control Chat.
 • Prezentări, discuţii, interpretări, exemple;
 • Jocul getKanban pentru facilitarea învățării.
 • Curs finalizat cu diplomă de participare emisă de Colors in Projects (cu recunoaștere internațională – PMI).
 • 14 ore contact direct eligibile pentru înscrierea la examenele PMI;
 • 14 PDU-uri pentru persoanele certificate PMI.

project management institute
Colors in Projects (Confucius Consulting SRL) a fost auditată şi recunoscută ca Global Registered Education Provider (R.E.P.) de către Project Management Institute (PMI).