Blestem sau Binecuvântare? Adoptarea Schimbării în Echipe Agile
ABOUT: Blestem sau Binecuvântare? Adoptarea Schimbării în Echipe Agile

Dan Suciu, Partner & Senior Trainer @Colors in Projects

Având peste 20 de ani de experienţă în dezvoltarea proiectelor software, Dan are cunoştinţe aprofundate atât teoretice cât şi practice legate de diverse metodologii de gestionare a proiectelor, în special cele Agile.

La acestea se adaugă experienţa de peste 8 ani de instruire în Gestiunea Proiectelor Software şi Metodologii Agile de dezvoltare a softului, cursuri de nivel licență şi master predate la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca unde Dan este lector.

Blestem sau Binecuvântare? Adoptarea Schimbării în Echipe Agile

Echipele Agile sunt implicate în proiecte complexe, caracterizate printr-o dinamică ridicată a schimbărilor care au loc pe parcursul dezvoltării. Aceste schimbări sunt determinate de transformarea continuă a nevoilor clienților și a afacerilor, de evoluția disruptivă a tehnologiei și de fluctuațiile de personal. Echipele de proiect pot controla sau influența aceste schimbări într-o măsură mult mai mică, fiind adesea nevoite să se adapteze la situații noi.

Unul dintre obiectivele declarate ale metodologiilor și practicilor Agile este de a capitaliza schimbarea în avantajul competitiv al clienților. Prezentarea va evidenția cum acest lucru afectează echipele de proiect și care sunt cele mai dăunătoare interpretări/implementări ale acestui scop.