MEETUPSAgile Project Management Events

Unraveling a major risk: Project Cost vs. Project Budget

28 Septembrie I 18.30-20.30 I face-to-face

Reușita unui proiect este strâns legată și de modul în care se gestionează riscurile asociate. Unul dintre indicatorii esențiali pe care sponsorii proiectului îi urmăresc îndeaproape este reprezentat de buget…

More details HERE!

PM Galaxy® – A Project Management Board Game

27 iulie, 2023 I 18.30-20.30

Lucrezi pe proiecte și dorești să-ți recapitulezi cunoștințele de management de proiect?
Vino alături de noi într-o călătorie de învățare experiențială prin Galaxia Proiectelor. Ghidul nostru, un Board Game pe teme de Management de Proiect: PM Galaxy®, un joc colaborativ și competitiv…

More details HERE!

To scale or not to Scale (Agile)? This is the question.

29 iunie, 2023 I 18:30-20:30 I Online

…și cel mai important, Cum să facem Scalare.
Avem o cale clară în alegerea cadrului de scalare potrivit?
Înainte de a spune că aceasta este calea, trebuie să avem o imagine clară a provocărilor cu care ne vom confrunta cel mai probabil, și ce abordări posibile putem adopta…

More details HERE!

Mi-au zis că sunt Scrum Master. Și-acum ce…?

8 Iunie, 2023 I 18.30 - 20.00 I face-to-face

În calitate de Scrum Master (uneori chiar și Agile Coach), sprijinim și conducem fără autoritate și putere formală. În rolul nostru nu comandăm, nu constrângem și nu dorim să ne impunem. Cu atât mai mult, atunci când începem o nouă “misiune”, este important să clarificăm obiectivele acesteia cu toți cei implicați…

More details HERE!

The Great Mindset Escape: Expanding your Horizons by Cultivating a Growth Mindset

23 Mai, 2023 I 18.30-20.30

Cu siguranță ai auzit cel puțin o dată în viață expresia ”Degeaba încerci, nu vei reuși, nu ești făcut/ă pentru asta” – fie că a venit de la un coleg, un manager, poate chiar părinte, sau chiar de la tine. Cum ar fi dacă ai afla că poți învăța orice, că îți poți dezvolta constant nivelul de inteligență, că determinarea, disciplina și mentalitatea sunt mai importante decât talentul?…

More details HERE!

Welcome changing requirements… Yeah, right.

25 Aprilie, 2023 I 18:30 - 20:30

Unul dintre scopurile declarate ale metodologiilor și practicilor Agile este de a profita de schimbare pentru avantajul competitiv al clienților.
Vom încerca împreună să evidențiem modul în care acest aspect afectează echipele de proiect și care sunt cele mai sănătoase, respectiv nocive interpretări ale acestui scop…

More details HERE!

Mi-au zis că sunt Scrum Master. Și-acum ce…?

22 februarie, 2023 I 18:30 - 20.30

În calitate de Scrum Master și Agile Coach, sprijinim și conducem fără autoritate și putere formală. În rolul nostru nu comandăm, nu constrângem și nu dorim să ne impunem.

Cu atât mai mult, atunci când începem o nouă misiune, este important să clarificăm obiectivele acesteia cu toți cei implicați.

More details HERE!

Metode de prioritizare pe înțelesul tuturor: WSJF

17 Noiembrie, 2022 I 18:30 - 20.30

Un meetup despre colaborare și prioritizare Agile folosind un instrument propus de Scaled Agile Framework – WSJF.

Experimentăm modul în care se aplică metoda Weighted Shortest Job First (cum prioritizăm capabilități sau inițiative în funcție de valoarea cea mai mare obținută în cel mai scurt timp).

More details HERE!

Lansare TSM & Panel: #Agile Leadership

29 Septembrie, 2022 I 18.30-20.30

Ne bucurăm să găzduim lansarea numărului 123 al revistei Today Software Magazine (TSM) încă o dată!
Validarea practică a principiilor Agile a condus la identificarea unor stiluri de leadership recomandate într-un astfel de context.
Vom discuta la Experts Panel despre caracteristicile acestor stiluri de leadership precum și despre importanța leadership-ului în echipe ce se auto-organizează.

More details HERE!

Requirements workshop – How to nail your next workshop!

27 Iulie, 2022 I 18.30-20.30

Una dintre principalele atribuții ala analistului de business este obținerea cerințelor pentru proiect.

De multe ori însă, în lipsa unui analist de business, managerul de proiect sau Product Ownerul – în proiecte Agile – își asumă această responsabilitate. Care sunt acele tehnici care îi pot ușura sarcina? …

More details HERE!

Agile Strategy: Step up your game

30 iunie, 2022 I 18.30-20.30

Manager, membru al echipei sau executiv, cu toții auzim des că trebuie sa fim strategici.
Auzim că este imperios necesar să avem o viziune. Sună interesant și provocator dar în același timp poate fi și copleșitor. Iar dacă ești nou într-un rol de leader acest lucru vine cu o presiune suplimentară mare datorită modului în care este de așteptat să acționezi…

More details HERE!

Cât durează?! – factori care afectează durata activităților noastre

26 Mai, 2022 I 18.30-20.30

Te invităm, din nou, la un meetup agile în care ne propunem să învățăm experimentând.
Estimăm durate și verificăm în ce măsură ne încadrăm în estimările respective. Fideli obiceiului nostru de a folosi activități practice și învățare experiențială, vom avea o simulare care să ne ajute să înțelegem mai bine ce se întâmplă în realitate, care sunt factorii care influențează durata realizării activităților …

More details HERE!

Story mapping – Think BIG, build small

28 Aprilie, 2022 I 18.30-20.30

Story mapping – Think big, build small – sau… cum ne ajută un instrument ca story mapping-ul să construim o imagine de ansamblu a întregului produs și, mai ales să prioritizăm funcționalitățile acestuia.

Vom face acest lucru, evident, prin joc: vom defini împreună un story map pentru o activitate pe care cu toții …

More details HERE!

Increasing team collaboration and engagement

24 Martie, 2022 I 18.30-20.30

Lucrăm mult online și lipsa relaționării față în față poate afecta colaborarea în echipă și implicarea membrilor acestora.
Ce putem face? Ce instrumente avem la îndemână?
Vă propunem un meetup care nu doar vă arată ci vă dă și acces la astfel de instrumente pe care să le puteți folosi în echipele voastre.

More details HERE!

Peer feedback în echipe Agile

9 Decembrie, 2021 I 18.30-20.30

Termenul “peer feedback” sună bine iar conceptul pare simplu și ușor de pus în aplicare. Teoretic, căci practica este cea care ne dă peste cap. Aplicarea presupune un nivel ridicat de încredere în echipă, presupune un mediu în care fiecare are deschidere atât în a-și exprima părerile, cât și în a le asculta pe ale celorlalți. Întrebarea esențială pe care ne-o punem într-un astfel de mediu este “cum aș putea să …?” și implică un efort în a căuta mereu posibilități de optimizare plecând de la ideile exprimate de colegi.

More details HERE!

Walk the talk. Your first PI planning.

25 Octombrie, 2021 I 18:30 - 20.30

Experimentează prima ta planificare PI SAFe® cu noi! (Program Increment) E ușor să începi o transformare Agile cu 1-2 echipe. Ce se întâmplă însă când toate echipele lucrează conform abordărilor agile și există dependențe între ele? Un răspuns în acest sens ni-l dau metodele de scalare Agile: SAFe®, Scrum of Scrums, LeSS, modelul Spotify etc.

More details HERE!

OKRs in an Agile World

July 29, 2021 I 18:30 - 20.30

This webinar will walk us through the two worlds and show how can they “collide” successfully. Will show how to define good OKRs so that our strategy focuses on the right things and increases our chances to meet the customer needs. And will show how can we get to operational efficiency by executing with an Agile mindset.

More details HERE!

True Colors of Product Ownership

June 23, 2021 – 18.30

This webinar, using examples, will look at the inter-dependency between products projects, programs, and projects. The webinar will highlight the need for project managers to understand the relationship between projects and products to support organizations in implementing strategy and to deliver successful projects and products.

More details HERE!

Boicotul culturii organizaționale asupra implementării Agile

27 Mai, 2021 I 18:30-20.30

Observăm adesea cum soluțiile care functionează pentru o echipă sau o companie ajung să nu fie potrivite pentru altele.
De asemenea, încercările de a introduce schimbări pot să fie primite cu un grad de entuziasm diferit.

More details HERE!

Wisdom vs. Madness of Crowds – Despre deciziile echipelor agile și relevanța lor

22 Aprilie, 2021 I 18:30-20.30

A fi membru într-o echipă agilă (self organizing team sau echipă care se auto-organizează) sună foarte bine. Primul hop apare atunci când suntem în situația de a lua deciziile împreună. Ne propunem să discutăm despre cât de valide sunt deciziile echipei și cât de mult ne putem baza pe responsabilitatea colectivă.

More details HERE!